PRODUKTY

Przetwory Owocowe - Dżemy, Powidła, Marmolady


Dżemy, powidła, marmolada produkowane są bez dodatku środków konserwujących. Prowadzony na każdym etapie produkcji nadzór daje gwarancję uzyskania niezmiennej, wysokiej jakości przetworów.


Powidła śliwkowe węgierkowe zawierają w swoim składzie śliwki węgierki w ilości 190g na 100 g wyrobu gotowego i cukier. Gotowane są tak, aby otrzymać powidła jak domowe. Produkt ten został nagrodzony prestiżowym znakiem Poznaj Dobrą Żywność oraz Jakość i Tradycja.


Dżemy owocowe niskosłodzone otrzymane są przez gotowanie owoców z dodatkiem cukru, pektyny i kwasu cytrynowego. Najlepszej jakości świeże bądź mrożone owoce, stanowiące podstawowy składnik dżemów a także szczególna troska podczas ich wytwarzania dają naprawdę znakomity efekt! Posiadają niską zawartość cukru – 28g w 100g wyrobu oraz dużą ilość owoców, bo aż 40g soczystych owoców na 100g dżemu.

Marmolada wieloowocowa twarda - otrzymywana jest przez gotowanie przecieru jabłkowego i przecieru z owoców kolorowych z cukrem. Marmolada rozlewana w opakowania szklane, nie jest konserwowana tak jak w opakowaniach plastikowych.