MROŻONY POR



Opis produktu:

Wygląd - luźno rozsypujące się plastry o grubości 6-8 mm lub inne (części wybielone i zielone), bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, czyste, wolne od zanieczyszczeń mineralnych i organicznych. Produkt mrożony

Barwa porów - białokremowa do ciemnozielonej

Konsystencja - w stanie zamrożonym twarda

Smak i zapach – typowy, lekko osłabiony, bez obcego smaku

i zapachu. Produkt pochodzenia polskiego

Forma opakowania:


Masa netto:


Worki papierowe, kartony tekturowe+ woreczki foliowe


25 kg, 10 kg lub inna wg wymagań odbiorcy

Okres minimalnej trwałości:



24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:


1. Do spożycia po ugotowaniu dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem niemowląt i dzieci do lat 3

2. Jako półfabrykat do produkcji mieszanek warzywnych