MROŻONY KALAFIOR




Opis produktu:

Wygląd - różyczki kalafiora z głąbikami przyciętymi do 20 mm.,

zwarte, bez przerastających zielonych listków, bez uszkodzeń mechanicznych, bez zlepieńców trwałych, nie oblodzone, zdrowe, czyste, o wielkości uzgodnionej z odbiorcą.

Barwa - biała do kremowożółtawej, z łodyżkami i głąbikami o barwie białej do lekko seledynowej.

Smak i zapach po ugotowaniu typowy dla świeżego kalafiora, bez obcego smaku i zapachu.

Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, krucha

po ugotowaniu - miękka, ale jędrna.

Aktywność enzymatyczna - ujemny wynik testu na obecność peroksydazy. Produkt pochodzenia polskiego

Forma opakowania:


Masa netto:


Worki papierowe, kartony tekturowe + woreczki foliowe


25 kg, 10 kg lub inna wg życzeń odbiorcy

Okres minimalnej trwałości:



24 miesiące


Przeznaczenie konsumenckie:



1. Do spożycia po ugotowaniu dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem niemowląt i dzieci do lat 3

2. Jako półfabrykat do produkcji mieszanek warzywnych