MROŻONY BROKUŁ



Opis produktu:

Wygląd - róże dzielone niewykruszone, o wykształconych, nierozwiniętych pączkach kwiatowych i długości łodygi do 2 cm.

o łodygach niezdrewniałych, bez wewnętrznych pustych kanałów, nieoblodzone, zdrowe.

Barwa - zielona do ciemnozielonej.

Smak i zapach po ugotowaniu typowy dla świeżych brokułów,

bez obcego smaku i zapachu.

Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, krucha,

w stanie rozmrożonym - osłabiona na skutek blanszowania.

Aktywność enzymatyczna - ujemny wynik testu na obecność peroksydazy. Produkt pochodzenia polskiego

Forma opakowania:


Masa netto:


Worki papierowe, kartony tekturowe + woreczki foliowe


20 kg, 10 kg lub inna wg życzeń odbiorcy

Okres minimalnej trwałości:


24 miesiące


Przeznaczenie konsumenckie:


1. Do spożycia po ugotowaniu dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem niemowląt i dzieci do lat 3

2. Jako półfabrykat do produkcji mieszanek warzywnych