PRZECIER WIŚNIOWY


PRZECIER WIŚNIOWY

Opis produktu

Produkt jest otrzymywany z owoców wiśni, które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach 0,5 mm. pakowany aseptycznie

Charakterystyka produktu:

Cechy organoleptyczne:


Barwa − czerwona


Smak, zapach − typowy dla przecieru wiśniowego bez obcych posmaków i zapachów

Skład, Pochodzenie

Owoce wiśni bez pestek,

Polska

Materiał opakowaniowy

Masa netto


Beczka metalowa + worek foliowy+ worek metalizowany aseptyczny 200 kg

Karton tekturowy + worek metalizowany aseptyczny 20 kg

Warunki przechowywania:


Temperatura poniżej +10 °C


Temperatura poniżej -18 °C

Okres minimalnej trwałości:



18 miesięcy



24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:

Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat


PRZECIER WIŚNIOWY ZAGĘSZCZONY

Opis produktu

Produkt jest otrzymywany z owoców wiśni, które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach 1,2 mm, zagęszczane do określonej zawartości ekstraktu i mrożone

Charakterystyka produktu:

Cechy organoleptyczne:


Barwa − ciemnoczerwona

Smak, zapach − typowy dla przecieru wiśniowego bez obcych posmaków i zapachów

Skład, Pochodzenie

Owoce wiśni bez pestek,

Polska


Materiał opakowaniowy:


Karton tekturowy

Masa netto

20 kg

Warunki przechowywania:


Temperatura poniżej -18 °C

Okres minimalnej trwałości:



24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:


Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat