PRZECIER JEŻYNOWY


Opis produktu

Produkt jest otrzymywany z owoców jeżyny, które są podgrzewane,

przecierane na sitach o wymiarach 0,8 mm. pakowany aseptycznie

lub nieaseptycznie.

Charakterystyka produktu:

Cechy organoleptyczne:

Barwa − ciemnogranatowa


smak, zapach − typowy dla przecieru jeżynowego bez obcych posmaków i zapachów

Skład, Pochodzenie

Owoce jeżyny, Polska

Materiał opakowaniowy:

Masa netto:

Karton tekturowy


18 kg

Beczka metalowa/karton + worek foliowy+ worek metalizowany aseptyczny

200 kg

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej -18 °C

Temperatura poniżej +10 °C

Okres minimalnej trwałości:

24 miesiące

24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:

Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat