PRZECIER ŚLIWKOWY


Opis produktu

Produkt jest otrzymywany z owoców śliwki, które są podgrzewane,

przecierane na sitach o wymiarach 0,8 mm. pakowany aseptycznie

Charakterystyka produktu:

Cechy organoleptyczne:


Barwa − czerwona


Smak, zapach − typowy dla przecieru śliwkowego bez obcych posmaków i zapachów

Skład, Pochodzenie

Owoce śliwki bez pestki, Polska


Materiał opakowaniowy, Masa netto


Beczka metalowa + worek foliowy+ worek metalizowany aseptyczny 200 kg, Karton tekturowy + worek metalizowany aseptyczny 20 kg


Warunki przechowywania


Temperatura poniżej +10 °C


Temperatura poniżej -18 °C

Okres minimalnej trwałości:


18 miesięcy


24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:


Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat