SOK Z PORZECZKI CZERWONEJ ZAGĘSZCZONY


Opis produktu:

Produkt wytwarzany jest z porzeczek czerwonych, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu .

Charakterystyka produktu:


Smak − charakterystyczny dla soku z porzeczki czerwonej,

kwaśno-słodki, bez obcych posmaków.

Zapach − charakterystyczny dla soku z porzeczki czerwonej,

osłabiony w wyniku oddzielenia aromatu,

bez zapachów obcych.

Barwa − ciemnoczerwona

Klarowność − klarowny

Skład:

Pochodzenie:

Owoce porzeczki czerwonej

Polska

Materiał opakowaniowy:


Opakowania nieaseptyczne

Cysterna lub beczka + worek foliowy

Warunki przechowywania:


Temperatura poniżej +4 °C

Okres minimalnej trwałości:


24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:


Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat