SOK Z ARONII ZAGĘSZCZONY


Opis produktu:

Produkt wytwarzany jest z aronii, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu .

Charakterystyka produktu:


Smak − charakterystyczny dla soku z aronii, słodko-kwaśny

z posmakiem cierpkim, bez obcych posmaków.

Zapach − charakterystyczny dla soku z aronii, osłabiony

w wyniku oddzielenia aromatu, bez zapachów obcych.

Barwa − ciemnoamarantowa

Klarowność − klarowny

Skład:

Pochodzenie:

Owoce aronii

Polska

Materiał opakowaniowy:


Opakowania nieaseptyczne

Cysterna lub beczka + worek foliowy

Warunki przechowywania:


Temperatura poniżej +4 °C


Temperatura poniżej -18 °C

Okres minimalnej trwałości:



24 miesiące



36 miesięcy

Przeznaczenie konsumenckie:


Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat