SOK WIŚNIOWY ZAGĘSZCZONY


Opis produktu:

Produkt wytwarzany jest z wiśni, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu .

Charakterystyka produktu:



Smak − charakterystyczny dla soku z wiśni, kwaśno-słodki,

bez obcych posmaków.

Zapach − charakterystyczny dla soku z wiśni, osłabiony

w wyniku oddzielenia aromatu, bez zapachów obcych.

Barwa − ciemnoczerwona

Klarowność − klarowny

Skład:

Pochodzenie:

Owoce wiśni

Polska

Materiał opakowaniowy:


Opakowania nieaseptyczne

Cysterna lub beczka + worek foliowy


Opakowania aseptyczne

Worek aseptyczny +beczka lub karton

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej +4 °C

Temperatura poniżej +18 °C

Temperatura poniżej +4 °C

Okres minimalnej trwałości:

24 miesiące

12 miesięcy

24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:

Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat