SOK TRUSKAWKOWY ZAGĘSZCZONY


Opis produktu:

Produkt wytwarzany jest z truskawek, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu

Charakterystyka produktu:



Smak − charakterystyczny dla soku truskawkowego

kwaśno- słodki, bez obcych posmaków.

Zapach − charakterystyczny dla soku truskawkowy, osłabiony w wyniku oddzielenia aromatu, bez zapachów obcych.

Barwa − ciemnoczerwona

Klarowność − klarowny

Skład:

Pochodzenie:

Owoce truskawki

Polska

Materiał opakowaniowy:


Opakowania nieaseptyczne

Cysterna lub

beczka +worek foliowy


Opakowania aseptyczne

Worek aseptyczny + beczka lub karton

Warunki przechowywania:


Temp poniżej -18 °C


Temperatura

poniżej +18°C


Temperatura

poniżej +4 °C

Okres minimalnej trwałości:



24 miesiące



12 miesięcy



24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:


Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat